Als ik gewoon eens Sciensano en Gees tegelijk was

Eenvoud

Een groep van virologen, specialisten in ziekenhuisbeheer, economen, pedagogen, psychologen, filosofen, politici. De knapste koppen van België bij elkaar.
Zij maken een kort plan van hooguit een A4-tje waarin staat ….

…. wat wél mag!

de algemene regel Alle mensen mogen ALLES als ze 1,5m afstand houden én een mondmasker dragen EN niet in hun neus peuteren (een boutade voor normale persoonlijke hygiëne houden)

In je huis doe MAG ALLES met iedereen die er woont (single, partner, gezin)

Als er iemand IN jouw huis komt wordt zij of hij automatisch EEN VAN DE T I E N extra mensen met wie jij FAMILIAIR contact mag houden de volgende maand.
En vice versa neemt jouw bezoeker jouw huisgenoten in zijn bubbel van tien

Iedereen moet aan ieder lid van het contactopsporing op ieder moment zijn bubbel van tien kunnen mededelen.
Praktisch hulpmiddel is een lijst die je bijhoudt en de gemeente bij iedere bewoner bust en op zijn website ter beschikking houdt. Je moet die niet invullen, maar je moet wel uit je hoofd à la minute kunnen zeggen wie de tien zijn.

Als je je HUIS UIT gaat, geldt de algemene regel met uitbreidingen voor:

School: lagere school: gewoon les. Testen op koorts. Ziek = thuisblijven.
middelbare school: gewoon les, mondmaskers verplicht tijdens hele periode in klas of schoolgebouw. Testen op koorts. Ziek = thuisblijven.

Werk:
Werken op afstand is de regel. wil een bedrijf uitzondering zijn om de regel, geldt onderstaande procedure:
Men krijgt een gecompliceerde, gedetailleerde vragenlijst om te staven waarom prestaties op de firma nodig zouden zijn. Dit wordt geëvalueerd door een commissie van mensen uit het bedrijfsleven of zelfstandigen met zakelijke ervaring, die door de corona hun werk verloren zijn.

Vrije tijd:
Alles mag waar 1,5 m afstand gegarandeerd kan worden.
Voor de zekerheid is daarenboven een mondmasker verplicht.
Musea, toneel, film, concerten, festivals, kermissen, foren, markten, sportclubs, etc. MOGEN een creatieve oplossing vinden om binnen deze twee regels operationeel te kunnen zijn. Als dat niet gaat; 1) aanvraag tot subsidie; en 2) ter beschikkingstelling voor functies die binnen de coronawereld zijn ontstaan en daarvoor ingezet kunnen worden.

Politiek

Een nationaal (of internationaal?) gerenommeerd persoon neemt de plaats in van de nutteloze verkozen politici die er na meer dan een jaar, en ca. 10.000 pandemiedoden later nog niet in slagen om een regering te vormen, wegens kortzichtige, machtsgeile navelstaarderij. Schuif de politieke kaste even opzij. Ga te rade bij voormalige gouverneurs van de Nationale bank, professoren emeriti, vroegere provinciegouverneurs, internationaal gerenommeerde juristen en diplomaten, succesvolle bedrijfsleiders, .
Die niet partijpolitiek gebonden zijn. Dit is een idee dat onlangs door de voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemers werd geopperd.

Ik kan zo gauw niemand bedenken: Herman Van Rompuy, Jan-Pascal Van Yperseele, Ivan de Vadder, Mia Doornaert, Peter Piot, Wouter Torfs, Johan Bonny, Paul De Grauwe, Dirk Noels, André-Jozef Léonard, Guy Mortier, André Oosterlinck, Gui Polspoel, Bruno Vanobbergen, Annelies Rutten, Herman Schueremans, als het maar iemand is die niet uit zijn neus peutert.

%d bloggers liken dit: